Smart home

Domotica en veiligheid

Domotica betekent eigenlijk huisautomatisering of Smart Home. Het gaat om alle technologische en digitale toepassingen om nog comfortabeler te kunnen wonen. Een steeds belangrijker rol is weggelegd voor domotica en veiligheid. 

Camera en alarmering 

Bij domotica en veiligheid kunt u denken aan een camera bij de voordeur zodat u op uw tablet kunt zien wie er aan de voordeur staat. Met een druk op de knop, ook weer via de tablet, kunt u dan de deur opendoen. Ook is er de mogelijkheid om personenalarmering te regelen via een horloge. Als er dan langere tijd geen beweging geregistreerd wordt, gaat er een signaal uit naar degene die u als contactpersoon hebt opgegeven, of naar een alarmcentrale. Voor meer informatie over beveiliging klikt u hier.

Domotica in de zorg voor meer comfort

Steeds vaker zien we ook domotica of Smart Home in de zorg. Wat dacht u bijvoorbeeld van een automatisch seintje naar een familielid als de badkamer na een bepaalde tijd nog niet gebruikt is? Of via een cameraatje boven uw televisie de tekening bewonderen die uw kleinzoon voor u maakte? 

Domotica in de zorg maakt het mogelijk om langer lekker te blijven wonen in uw eigen geliefde woning. Via de digitale weg bent u bijvoorbeeld beter in staat om op afstand contact te onderhouden met uw familie en vrienden. Ook is het eenvoudig om op deze manier mantelzorgers of hulpverleners om ondersteuning te vragen. Het is zelfs mogelijk om automatisch een seintje naar een familielid te laten gaan als u bijvoorbeeld in huis bent gevallen. 

Een gedeelde sociale agenda is een andere toepassing van domotica in de zorg. Uw familieleden en mantelzorgers kunnen dan zelf afspraken met u in uw agenda zetten. Ook beeldbellen is een mooi voorbeeld. Op die manier kan elke ochtend een familielid of andere bekende vragen of u goed geslapen hebt en goed bent opgestaan.

Alles in de communicatie

Wat wij u kunnen bieden

Maritiem

Interne communicatie aan boord

Bekabelingssystemen

Koper, glasvezel of wireless

Intercom

Communicatie tussen twee of meer

Audio & Videosystemen

Omroep, -of luidsprekerinstallatie

Wireless

Netwerken en internet verbindingen

Glasvezeltechniek

Ontwerpen, installeren en repareren

Brandmeldinstallaties

Van een A-merk doet wat een installateur of eindgebruiker

Inbraakbeveiliging

Elektronisch beveiligingssysteem

Intercomsystemen

Toegangscontrole is het gecontroleerd toegang