SmartLiberty

De DVT Beveiliging zorgoplossingen ondersteunen de wens om de efficiëntie in de verpleeghuizen te verhogen. Dat doen we met een flexibiliteit die past bij een moderne verzorging. Iedere cliënt heeft persoonlijke wensen maar ook beperkingen. Daaraan komen we tegemoet door de in te zetten zorgtechnologie af te stemmen op de individuele mogelijkheden. Het “open tenzij” dat de wet Zorg en Dwang nastreeft is daarbij belangrijk. En bij een moderne zorgoplossing past een “pay per use” principe. Je betaalt simpelweg alleen voor wat je gebruikt.

Download hier de folder.

Krachtig in eenvoud
In de zorg is behoefte aan eenvoudige oplossingen met zo min mogelijk verschillende producten. Daarin is SmartLiberty geslaagd door met slechts 10 producten een uitgebreide reeks oplossingen te bieden. Of je nu plaatsbepaling wil gebruiken, leefcirkels wil bouwen, het personeel wil voorzien van assistentie oproepen of persoonsbeveiliging of de bewoners wil voorzien van een maatwerk alarmeringsoplossing, meer dan die 10 producten zijn niet nodig! Het meest bijzondere is daarbij de software licentiestructuur: één licentie voor alle functionaliteit die geboden wordt. Met daarbij de keuze om vooraf of achteraf af te rekenen.

Real Time Location Services
De plaatsbepaling van SmartLiberty is gebaseerd op Real Time Location Services (RTLS) waarvoor 2 producten nodig zijn: Ontvangers centraal op de afdelingen en bakens zoveel als nodig is om de locatie te bepalen in het pand en bij deuren.

Voor het personeel zijn er badges met standaard de mogelijkheid om handmatig te alarmeren of op basis van de locatie automatisch. De badge voor de bewoner heeft tevens serviceknoppen die naar wens geactiveerd kunnen worden om andere dan noodoproepen te versturen.

Eenvoudig het alarm resetten via de badge
Het personeel kan persoonlijk instellen op welke manier hij of zij een alarm wil kunnen resetten. Het alarm resetten kan eenvoudigweg via de app of via de mobiele “groene” knop op de badge. Om bijvoorbeeld lokaal bij de bewoner of in een toilet een alarm te kunnen resetten houdt de verpleging de badge op minder dan 50 cm van de alarmerende badge of sensor, drukt de knop en het alarm is gereset. Geen gedoe in bijv. miva-toiletten om een alarm te resetten via een aparte knop.

Met 1 druk op de knop de juiste assistentie verzoeken
Een tweede knop op de personeelsbadge heeft 2 functies. Eenmaal drukken voor een normale assistentie roep, enkele maken kort voor een SOS-alarm, een functie voor Personal Security (PS) in geval de medewerker in een bedreigende situatie komt.

Draadloze en inbouw-sensoren mèt plaatsbepaling
Er is een draadloze sensor in een behuizing en een inbouw-sensor met diverse contactmogelijkheden. Die kunnen worden ingezet als trekkoord, dat standaard bij de sensor met behuizing wordt geleverd, deuralarm via een optioneel magneetje of een alarmingang met een 3,5 mm jack-aansluiting. Hierop kunnen alle vormen van alarm hulpmiddelen die werken met een contact worden aangesloten. Tot slot kan de losse sensor ingebouwd worden, bijvoorbeeld in een Daza OptiScan. De sensoren hebben uiteraard plaatsbepaling en worden via een batterij gevoed. Gebruik op een rolstoel is dus mogelijk.

Modules voor de sturing van alarm in- en uitgangen
Dan de laatste hardware componenten: Input/Output modules waarmee alarmingangen en alarmuitgangen kunnen worden gestuurd. Dat zijn er ook weer twee en wel een 4in/4uit of 8in/8uit. Hiermee worden deuren gestuurd en kunnen alarmcontacten  worden ingekoppeld.

Alleen betalen voor de actieve gebruikers
SmartLiberty is er in geslaagd het eenvoudigste Software Licentie systeem in de markt er op na te houden: de app voor de Android SmartPhones is gratis, de software voor de server ook. Het enige waarvoor je betaalt zijn de actieve gebruikers in het systeem. En dat is de optelling van het aantal bewoners (ongeacht het aantal alarmgevers dat ze gebruiken), het aantal personeelsbadges en het aantal actieve gebruikers met een app. Dat wordt per 24 uur geteld. Dus alle zorgorganisaties met veel flexwerkers, betalen nooit meer dan het aantal actieve medewerkers per 24 uur terwijl toch voor iedere medewerker een persoonlijke account kan worden aangemaakt en zijn/haar activiteiten op persoonlijke login herleidbaar zijn. Handig bij de wet “Zorg en Dwang”.

SmartLiberty: een ultramoderne en betaalbare oplossing
Dat zijn dus 10 artikelen waarmee de basis wordt gelegd voor een ultramodern systeem met de meest gebruikersvriendelijke en overzichtelijkste app voor SmartPhones in de markt. Vrijwel het hele systeem is draadloos en daardoor zeer snel en goedkoop in te zetten. Daar waar wel kabels nodig zijn, is dat voor LAN-aansluitingen.

Aanvullend zijn er nog allerlei accessoires voor montage en/of draagwijze van die componenten.